3M aktivator

3M aktivator

Ved montage under de anbefalede montage-temperaturer for de enkelte folier, kan en løsning være, at anvende en klæbestof-aktivator. Denne aktivator kan laves med ca. 50% vand og 50% 3M VHB-cleaner, blandet i en spray-flaske. 

Denne blanding sprayes på foliens klæbestof, hvorefter man afventer at den har effekt. Dette vil afhænge af temperatur, klæbestoftype etc. Når klæbestoffet skifter glans, er det et tegn på at aktivatoren har gjort sit arbejde, og foliens klæbestof vil nu være aggressiv. Jo højere koncentration af 3M VHB-Cleaner, des hurtigere vil processen ske, og jo mere aggressiv bliver klæbestoffet. Da denne påvirkning af klæbestof, kan ændre dets karakteristika bl.a. i forhold til demontering, men også vedhæftning over tid, kan det ikke anbefales at anvende opløsninger der afviger markant fra det her angivne. 

Montagen må ikke ske som en vådmontage, da den fordampning der vanligvis sker af resterende vand, ikke vil ske ved lave temperaturer. Aktivatoren skal alene sprayes på klæbestoffet, og i et jævnt tyndt lag. 

Vær opmærksom på at ovennævnte kun gælder folier, med solvente akryl klæbestoffer. 

Som nævnt vil denne kemiske påvirkning af klæbestoffet, medfører at klæbestoffets egenskaber kan ændre sig, og eksempelvis gøre aftagelige folier mere permanente. Ovenstående er derfor heller ikke en løsning der er dækket af nogen form for garanti, men alene skal ses som en problemløser i disse vintertider. Vær i øvrigt opmærksom på gældende regler ifb. brug af opløsninger i sprayflasker.