Polymere dekorationsfolier - op til 7 års holdbarhed

Polymere folier er velegnet til brug i digitale skæreplottere. Dekorationsfolien kan anvendes både til inden- og udendørs montage, i form af dekorationer og skiltemontage på plane og letkurvede overflader. I fanen til venstre kan du få et overblik over de forskellige kvalitetsmuligheder af skærefolie vi kan tilbyde. Har du yderlige spørgsmål vedrørende dekorationsfolier, er du meget velkommen til at kontakte os, på telefon + 45 36 78 44 88 eller send en e-mail.

Fordele ved polymere dekorationsfolier:

  • Folierne er formstabile

  • Kan være så tynde som 55 μ

  • Smidig og fleksibel at arbejde med

  • Flot blank overflade

  • Fremragende egenskaber på flade, enkle og moderate kurver

  • Lang holdbarhed, op til 7 år

Sådan fremstilles kalandreret folie:

Ved fremstillingen af kalandreret folie er det første vigtige skridt, sammensætningen af "råvareblandingen". Råvareblandingen er afgørende for kvaliteten og egenskaben af den kalandrerede folie. Når råvareblandingen er blandet, ekstruderes den, hvilket vil sige, at alle råvarer smeltes sammen til en homogen masse. I ekstruderingsprocessen bliver den fremstillede "råvareblanding" tørblandet og trukket ind i extruderingsmaskinen. Blandingen bliver kalandreret sammen til en homogen masse, rullet ud af en mølle som er bestående af flere modsat roterende ruller/valser, opvarmet til ca. 180C.

Blandingen bliver kontinuerligt trukket ind i spalte extruderingsmaskinen og på grund af trykket og temperaturen der anvendes på møllevalserne, bliver folien mast flade i den tykkelse det kræves. Overfladen eller strukturen på rullerne/valserne bestemmer overfladen på den endelige folie. Når folien har fået sine endelige dimensioner og folien er nedkølet, oprulles den på kæmpe ruller. Folien transporteres herefter til sidste forarbejdningstrin, hvor folien får påført lim og liner.

Kalandreret vinyler er enten "monomer" eller "polymer" afhængig af den molekylære struktur man har tilsat ingrediencerne i råvareblandingen. Den Polymere folie er en højmolekylær forbindelse dannet ved polymerisation. Den ændret molekyleskturtur, i forhold til monomere folie, gør polymer folien mere fleksibel og mindre sårbar overfor solens UV bestråling. Krympning af polymere høj kvalitets kalandreret film, er også minimal og øger slidstyrke af folien.